Český Aerobic team Chuchle exceloval na Mistrovství světa

Aerobic Team Chuchle mezi pěti nejlepšími kluby světa - minulý týden na Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness týmech získal dva tituly mistrů světa a dva tituly vicemistrů. Klub reprezentovalo 17 závodnic a každá z nich si odvezla medaili, některé dokonce i dvě.  

V kategorii kadetů (11-13 let) od prvního kola excelovala desetiletá Terezka Miková, která jako česká jednička nenechala nikoho na pochybách a svými kvalitami převálcovala dvacetičlenné pole soupeřek z celého světa. Jasná vítězství ve všech třech soutěžních kolech jí vynesla na první místo v nejprestižnější kategorii žen. Po prvním místě na Mistrovství České republiky i na Mistrovství Evropy dovršila Terezka zlatý Hattrick i titulem nejvyšším – Mistryní světa.

Mezi kadety jsme měli také zastoupení v kategorii fitness aerobic grande. Sedm chuchelských děvčat se skladbou FIRE rozzářilo atmosféru ve sportovní hale Multiversum. Za obrovské podpory publika jim tento skvělý výkon vynesl druhé místo a titul Vicemistryň světa. Fitness tým se představil ve složení Elizabeth Al-Kaysy, Helena Chvalová, Barbora Martínková, Tereza Miková, Lucie Pospíchalová, Natálie Smíšková a Kristina Straková.

Jako další v pořadí byla kategorie juniorů (14 – 16 let). Aerobic Team Chuchle měl své zastoupení v kategorii fitness aerobic petite. Se skladbou EUPHORIA se představil tým ve složení Kristina Čuřínová, Veronika Frantová, Kateřina Hricková, Magdaléna Krejčová a Nikol Vosková. Jako české jedničky vstoupila děvčata do soutěže suverénně. Bezchybným výkonem ve všech kolech soutěže ukázala rozhodčím, kdo je zde nejlepší. Opět se děvčatům podařil zlatý Hattrick, kdy po zlatém titulu z Mistrovství České republiky a zlatém titulu z Mistrovství Evropy přidala i zlatý titul z Mistrovství světa. Druhý titul Mistryň Evropy pro Aerobic Team Chuchle byl doma.

Následující večer bylo na programu velkolepé finále kategorie dospělých. Své zastoupení jsme měli v kategorii fitness aerobic petite, kde se představil tým ve složení Tereza Barešová, Lucie Čuřínová, Alžběta Hrubošová, Kristýna Loušová a Anna Zajíčková. Se svou rockovou sestavou děvčata vybojovala ve své kategorii druhé místo a titul Vicemistryň světa.

Výsledky Mistrovství světa - Aerobic Team Chuchle

Kategorie kadet 11-13 let
1. místo Tereza Miková, ženy
2. místo fitness Aerobic grande Fire - Elizabeth Al-Kaysy, Helena Chvalová, Barbora Martínková, Tereza Miková, Lucie Pospíchalová, Natálie Smíšková, Kristina Straková

Kategorie junior 14-16 let
1. místo fitness Aerobic petite - Kristina Čuřínová, Veronika Frantová, Kateřina Hricková, Magdaléna Krejčová, Nikola Vosková

Kategorie dospělých
2. místo fitness Aerobic petite - Tereza Barešová, Lucie Čuřínová, Alžběta Hrubošová, Kristýna Loušová, Anna Zajíčková