V Tesla Areně jen to nejlepší - Crazy Day

Myšlenka uspořádat kaskadérskou akci světového formátu vznikla v roce 2007, kdy se hlavní organizátor Jan Holub stal jedním z aktérů největší evropské show adrenalinových odvětví. Po účasti v denodenně vyprodaném představení, které slavilo úspěch po celé západní Evropě, se Honza rozhodl ukázat ještě víc strhující show i divákům v Čechách, konkrétně 1.5. 2010 v Tesla Areně v pražských Holešovicích.

Do příprav se organizátoři pustili prakticky hned po Honzově návratu na konci roku 2007 a přes hledání a jednání s nejlepšími českými kaskadéry se začaly rýsovat hrubé obrysy akce s názvem Crazy Day. Přesto, že jde o první ročník, se pořadatelé rozhodli pojmout celou akci tak, aby snesla srovnání s tím nejlepším, co se koná v Evropě a tomuto účelu se podřídila kompletní příprava, která trvá již přes rok a půl.

Trénování a sladění celého programu probíhalo nejdříve odděleně na několika letištích, v zimě kaskadéři tvrdě pracovali v hale a pro zajímavost můžeme uvést, že během jednoho tréninkového víkendu se spotřebovalo kolem dvou set litrů benzínu a třiceti pneumatik. Kromě motocyklových kaskadérů se akce účastní i automobiloví kaskadéři, kteří v roce 2009 absolvovali kaskadérské turné po Číně, pro automobilku Cadillac.

Velkou specialitou je fakt, že poprvé po pětadvaceti letech se u nás představí "Koule smrti", železný globus o průměru sedmi metrů, ve kterém budou jezdit dokonce tři kaskadéři najednou.

Vedle motorových vozidel nebudou chybět ani špičkové výkony filmových kaskadérů a na Crazy Day vystoupí několik extrémních sportovců, včetně jezdců FMX. Jedním z nich je i Belgičan William van den Putte, který je jediným evropským jezdcem, který má ve svém repertoáru dvojité salto v sedle motokrosové motorky.

 

 

 

 

 

Čtěte více